Mam lagera i co dalej? Wylej albo podgrzej

piwnynocnik.plWylej do nocnika powiecie. Niekoniecznie. Trzymaj dla gości, bo sztosików szkoda. Jak kto woli. Prawda jest taka, że lagery, które macie w posiadaniu, a nie macie na nie ochoty możecie przekształcić w piwo grzane, które w zimowy wieczór (nie, nie taki +9 stopni Celsjusza) wejdzie w sam raz nawet jeśli nadal jest lagerem. Przepis pewnie znacie. Jeśli nie to łapcie i zdrówko.
  • Potężny kufel
  • 500 ml lagera
  • Plasterek cytryny
  • Plasterek pomarańczy
  • 5 goździków
  • Szczypta cynamonu
  • Łyżka konfitura malinowej
Podgrzejcie lagera na małym ogniu. Po podgrzaniu dodajcie łyżkę konfitury malinowej, kilka goździków, szczyptę cynamonu i po plasterku cytryny i pomarańczy. Możecie też wkroić imbir, żeby nieco przepaliło. Piwny Nocnik czuje się nieco rozczarowany, ale jeszcze się doczeka.

Komentarze