Pracownia Piwa nawiązała współpracę
z restauracją Nago Sushi & Sake, czego efektem jest Nagie Piwo,
którego premiera będzie mieć miejsce już w najbliższy weekend.
Spokojnie! Do kadzi nie wrzucono gotowego sushi. W dodatkach
znajdziecie natomiast wiśnię, trawę cytrynową i shiso, czyli
zioło nazywane też koreańską kolendrą.
Jak sygnalizują twórcy - w
premierowym piwie mamy wyczuwać zastosowane dodatki. Nie ukrywamy,
że bardzo na to liczymy, bowiem nie powinny zdobić tylko i
wyłącznie etykiety. Niestety lubi się to zdarzać, o czym
mogliście już przekonać się na łamach Piwnego Nocnika.
Nagie piwo będzie stosunkowo lekkie.
Poziom alkoholu ma wynieść 4,4%, z kolei wartość BLG ma wskazywać
dokładnie 11 stopni. Trunek już w ten weekend będzie można
namierzyć w lokalach w całym kraju. Szukajcie więc, a znajdziecie.
Jeśli interesuje Was butelka, to premierowo będzie można ją
dostać w Krakowie przy ul. Św. Gertrudy 7, gdzie mieści się lokal
Nago Sushi & Sake.
Źródło: Pracownia Piwa
Komentarze
Prześlij komentarz