Browar Wrężel szykuje kolejną
premierę i to nie byle jaką. Przed nami podwójna dawka wrażeń z
piwem Vermont Double IPA, za sprawą zwiększonego chmielenia na
goryczkę w późnych etapach gotowania brzeczki, a także solidnego
chmielenia na smak i aromat. Nie zapomniano również o soczystości,
owocowych aromatach i aksamitności, którą wnosi zwiększona ilość
płatków owsianych!
Piwo Vermont Double IPA w wyniku prac
zespołu wyposażone zostało w goryczkę na poziomie 60 IBU.
Ekstrakt ma wynieść dokładnie 19,1 stopnia BLG. Z kolei w
przypadku alkoholu wynik jaki osiągnięto to solidne 8,4%. Wśród
chmieli znalazły się odmiany: Chinook, Centennial, Columbus, Cryo
Hops Simcoe, a także Citra i Amarillo.
Przypomnijmy, że kilka dni temu
informowaliśmy Was o innej zapowiadanej premierze od Browaru Wrężel
i palarni kawy We-Coffee z Bielska Białej. Mowa o trunku Vanilla
Milk Stout wzbogaconym szeregiem dodatków, wśród których
największą uwagę przykuwa zastosowany gatunek kawy Gwatemala
Natura „El morio” Estate o aromacie jagód. Więcej na temat tego
piwa możecie przeczytać w jednej z naszych poprzednich aktualności:
Źródło: Browar Wrężel
Komentarze
Prześlij komentarz