Browar Zakładowy wypuszcza do boju
Pracownika Miesiąca – Marzec. Ten wiosenny dżentelmen będzie
lekkim amerykańskim lagerem i jednocześnie pierwszym piwem dolnej
fermentacji wykonanym przez zespół z Poniatowej. Co czeka na nas w
butelce? Przede wszystkim atrakcje zapewnione przez chmiele odmian
Centennial, Simcoe i Citra.
Społeczność już od jakiegoś czasu
namawiała kadrę Browaru Zakładowego na uwarzenie lekkiego piwa.
Jak widać twórcy wysłuchali głosu tłumu. Zatrudniony Pracownik
Miesiąca – Marzec wyposażony został w 4,5% alkoholu i ekstrakt
na poziomie 11 BLG. Z krótkiego oświadczenia Browaru wynika, że
testy premierowego piwa trwały stosunkowo długo i należały do
przyjemnych. Chętnie sprawdzimy to na własnych receptorach
smakowych.
Źródło: Browar Zakładowy
Komentarze
Prześlij komentarz