Browar Maryensztadt zapowiedział
właśnie piwo Lost ChoCo w stylu Brown Porter. Wśród dodatków
znajdziemy m.in. płatki kokosowe i ziarna kakaowca, co sprawi, że
trunek zyska na atrakcyjności. Piwo po raz pierwszy będzie można
spróbować już jutro podczas Silesia Beer Fest IV w Katowicach.
Z oficjalnych informacji wynika, że
ekstrakt Lost ChoCo wyniesie 15 Plato, a alkohol utrzymany zostanie
na poziomie 5,5%. Będziemy mieć więc do czynienia ze stosunkowo
łagodną odsłoną stylu Brown Porter. Nie ukrywamy jednak, że
liczymy na wyraźny wpływ zastosowanych dodatków na smak i aromat
zapowiadanego produktu.
Szczegóły na temat nadchodzącej
imprezy przeczytacie w jednej z naszych poprzednich aktualności. Nie
może Was tam zabraknąć.
Źródło: Browar Maryensztadt
Komentarze
Prześlij komentarz